​Söka jobb

Det finns flera olika sätt att söka jobb på. Det traditionella är att en anmäler sig hos Arbetsförmedlingen. På senare år har bemannings- och rekryteringsföretag kommit att spela en allt viktigare roll vid rekrytering.

Arbetsförmedlingen

Arbetsföremedlingen hjälper till att sammanföra arbetstagare och arbetsgivare. De är den största förmedlaren av arbeten i Sverige. 

EURES

Eures är ett samarbetsnätverk som hjälper arbetstagare och arbetsgivare inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) med information och vägledning rörande fri rörlighet för arbetstagare mellan länderna. I nätverket ingår bland annat offentliga arbetsförmedlingar, fackliga organisationer och arbetsgivarorganisationer. Europeiska kommissionen ansvarar för samordningen av nätverket. 

Bemanningsföretag

Som anställd på ett bemanningsföretag blir man uthyrd till olika företag och därför kan arbetsplatsen växla. Det är samma anställningstrygghet i ett bemanningsföretag som på vilken arbetsplats som helst. Skillnaden är att en får vara flexibel och ta olika jobb inom ett visst område. Många ser fördelen med möjligheten att jobba på olika företag och därigenom få breda erfarenheter. Dessutom lär en känna många arbetskamrater och får därmed ett bredare kontaktnät.

Många bemanningsföretag arbetar även med rekrytering, det vill säga de hjälper företag att hitta rätt kompetens, genomför intervjuer med mera.

Lärare i grundskolan i Gislaveds kommun

Gislaveds kommun Stortorget 1 332 80 GISLAVED Telefon: 0371-810 00 Fax: 0371-940 79